lördag 1 oktober 2011

Ja nu är vi på väg. Resan startade tidigt på tisdags-morgonen. allt gick bra ända till vi kom till sträckan mellan Malmköping och flen då det plötsligt blev ljust som på dagen, jag passerade nämligen en fartkamera i 100 km/t. Jag vet inte vad det är för hastighetsgräns
där men om dom vill ta mitt körkort så får dom svårt att hitta mig.



Nåväl sedan flöt allt som det skulle och resan gick vidare ner genom Belgien och Frankrike vidare ner till spanien via San Sebastian som utgör gränsen mellan Frankrike och Spanien. Lite omdöme om de olika länderna: Sverige med sina vackra rastplatser och lugna trafik. Danmark är bara ett transitland där man knappast behöver stanna. Sedan kommer man till Tyskland som måste vara Europas tråkigaste land att bila i, mycket tung trafik, ingen natur att titta på och allmänt skitigt. Belgien lite intetsägande med ganska hyggliga vägar lite tråkigt att åka i.



Frankrike, detta stora land med enorm trafik och där man kör som om det är ens sista minuter här i livet. Naturen är OK att titta på men det är svårt att hitta någonstans att övernatta nära vägarna. När man sedan kommer till Spanien så slås man av den storslagna naturen med höga berg och djupa dalar Det finns no inte något land i Europa som har så fina vägar, lite trafik, breda flerfiliga vägar, tunnlar genom de högsta bergen och på allt detta en omväxlande natur.

1 kommentar:

Anonym sa...

hej pedro
fy tusan det blev nog en dyr start på spanienresan