söndag 8 januari 2012

ROTA - Utdrag ur Wikipedia

Rota är en stad med cirka 27 000 invånare och ligger i regionen Andalusien i Spanien. Rota ligger utefter kusten Costa de La Luz.
Rota, en oförstörd semesterort. Med sin trevliga och gemytliga atmosfär, de milslånga sandstränderna, närheten till golf, pittoreska vita byar och storstäder som Cádiz och Sevilla är Rota ett resmål för omväxlande upplevelser. Staden är rik på kultur och historia från forna tider med lämningar från Tarshisher, araber och romare. Byns invånare kallas Roteños, och kan många gånger upplevas som själva definitionen av vänlighet och hjälpsamhet. Rota är fullspäckat med gammaldags charm och fascinerande arkitektur. Om du letar efter en traditionell spansk stad utan europeiska turister med en fin blandning av sightseeing och avkopplande stränder, måste Rota läggas till dina resplaner.
.
Du kan köpa färsk nyfångad fisk från det lokala fiskekooperativet i hamnen och det finns många mysiga caféer, restauranger och tapasbarer att prova läckra lokala specialiteter på. Från marinan går det regelbundna båtar till Cádiz på andra sidan bukten. Staden sägs vara Europas äldsta med drygt 130 000 invånare. Du är där på 20 minuter.
Rotas kust är helt orörd. de tre populära stränderna lockar många saltvattensälskare året runt. Byns egna strand, La Costilla, som ligger i anslutning till hamnen är tippad som den finaste stranden i Spanien. Den fläckfria sanden och det rena vattnet ger stora möjligheter för både dom som vill sola och simma. Det finns flera mycket bra stränder i Rota. El Rompidillo omges av en stor strandpromenad som förbinder stranden till stadens hamn. El Rompidillo ansluter till El Chorillo, en strand som utgör merparten av den båge av stranden som omger Rota. Till El Chorillo ska man gå för att vara lite mer ostörd. Där finns varken restauranger eller glassbarer.
 I Rota finns det en Amerikansk marinbas som inhyser flera tusentals Amerikanska militärer. Militärbasen bidrar starkt till Rotas starka välfärdsutveckling jämfört med andra små städer i regionen. En annan följd av militärbasen är att staden Rota har väldigt mycket fler poliser per capita än vad andra spanska städer har.

Inga kommentarer: