söndag 22 april 2012

En lat dag

Har ni haft en riktigt lat dag någon gång? En dag då man inte har planerat någonting, en dag som inte har några måsten. Söndagen den 22 april hade vi en sådan. dagen började med att vi sov ovanligt länge, till c:a kl. 9. Efter frukost plockade vi lite saker som skall förpackas för att följa med till Sverige nästa månad. Man lade inte märke till att tiden gick ens.
 När klockan blev "mitt på dagen" så gick vi och goda vännerna Gull-Britt och Gösta ut på stan. Efter en ganska lång promenad så hamnade vi nere vid fiskhallen där det på söndagarna erbjuds friterad fisk av olika sorter som man köper efter vikt, vi köpte 1,2 kg. Sedan satte vi oss ute i solskenet, det var 24 grader, och köpte en karaff öl (c:a 1,5 liter) och njöt av maten och värmen.
 Mätta och belåtna gick vi sedan en runda till i Rota och hamnade till sist på El Barrio, som har en jättestor uteplats, där blev det lite törstsläckning efter promenaden.
När det sedan var dags att vandra hemåt så gick vi strandpromenaden där nu "sandkonstnärerna" har kommit igång igen. De här har gjorts av en rätt ung flicka. Jag kastade till henne några lösa mynt för det verkar vara vad de lever på.
Nåja, dagen är inte slut ännu och vi tänker inte planera något utan det får bli som det blir.
I morgon är det däremot planerat vad vi skall göra: Efter ett kort besök på kontoret så blir det golf på Costa Ballena.

1 kommentar:

Anonym sa...

El Barrio känner jag väl till, men att det serverades friterad fisk i hamnen på söndagarna visste jag inte. Vistas själv med min hustru Kerstin på Los Patios feb-mars varje år men har alltså gått miste om dessa kulinariska läckerheter du förmedlar.
Sigge Axelsson