måndag 15 april 2013

måndagspromenad

Temperaturen visar 25 grader i skuggan denna vackra måndagsförmiddag och vi bestämmer oss för att ta en långpromenad, så det blev en vandring i solen.
 Vi bestämde oss för att gå längs den blå atlanten där vågorna gjort sanden hård och gåvänlig.
 Det finns andra sätt att ta sig fram och den här ryttaren red ut i vattnet ett antal gånger men hästen gillade inte vågorna så han gav upp.
 Promenaden blev bort till de medeltida fiskereven mot Punta Candor, c:a en timmes vandring från Rota. Det är alltid lika härligt att gå den här vägen när det är ebb. För min del är vattnet alldeles för kallt att besöka men idag var det frestande för solen brände rejält.
 I mars 2010 gjorde jag ett inlägg om dessa fantastiska fiskerev som heter "los coralles de pesca rota" Fiskemetoden var enkel, här i en kort beskrivning:
 Reven är uppbyggda av sten och koraller som av naturen bättras på under århundraden, när det är flod så går vattnet någon meter över reven och fisken simmar in i de jättelika korallbassängerna. När det sedan blir ebb och vattnet sjunker ett par meter så blir fisken kvar innanför murarna och det är bara att vada omkring och plocka upp middagsmaten.
 Här en bild på hur revet är uppbyggt. Alla stenar ligger tvärs över.
 Här syns en liten bild över de olika fiskeredskapen man hade på medeltiden när fisken togs upp.
En karta av de olika fisksorterna som kom innanför revet.

Inga kommentarer: