söndag 20 juli 2014

Tradition

En av sommarens begivenheter när ett antal "Rotapar" träffas och spelar ett par golfrundor och umgås i all gemytlighet. I år hade vi dessutom ett helt fantastiskt väder på västkusten där vi träffades.
 Vi började den här gången med att komma till en fantastisk villa vid havet, likväl på landsbygden. Platsen var Torslanda utanför Göteborg.
 Värdparet här var Inger och Rune Hansson, vilka har många Rota-
månader bakom sig.
 Deras närmaste grannar var de här skönheterna. Det är frigående köttdjur som tillhör en gård med egen köttbutik.
 Visst är väl den här långhåriga kossan väldigt vacker.
 Nu till golfen: Det här är entrén till S:t Jörgens GK som är en ganska krävande bana med många hinder och andra svårigheter
 Redan på första hålet började svårigheterna med ett till synes lätt korthål, men det fanns en bunker som vaktade green och naturligtvis så hamnade jag i den. Här är nu våra damer som gör sig redo att starta dagens runda med förväntan i blicken.
 Hål nummer åtta är också ett korthål, men omvänt gentemot ettan så går detta hål rakt uppför och ingen av de alerta pojkarna lyckades på en gång. När summeringen var klar så stod Rune högst upp på pallen.
Efter en mycket trevlig kväll med massor av god mat och dryck hos familjen Hansson så träffades hela gänget på Mattssons hemma-
bana Sjögärde Golfklubb en bit söder om Kungsbacka för att fortsätta turneringen. Den här banan är av helt annan karaktär än gårdagens, det är en ren parkbana, vilket jag ju är van med hemifrån så mina förhoppningar var stora.

Dagens värdinna, Mona, som för det mesta är glad och positiv och den här dagen var inget undantag.                                                      
Efter dagens varma men jättetrevliga golfrunda samlades alla hos Mona och Oswalds mysiga boende som ligger nära Kungs-
backas centrum. Först blev det lite svalkande dryck, som under kvällen följdes av en middag helt i en femstjärnig restaurangs anda.

Efter all mat och dryck så summerades dagens golf och där blev det förvånande nog undertecknad som drog det längsta strået.
Kära vänner: Inger och Rune, Mona och Oswald, Gunilla och K-G, den här traditionen hoppas i skall fortgå många gånger mer och Marianne och jag tackar er alla. Ha en fortsatt bra sommar.

1 kommentar:

ingvar+birgitta sa...

PhotoSpdet är till att ha det serverat!!!!

vi kanske kan ses någon gång i sommar

ha det bra

I+B