torsdag 23 oktober 2014

Villanueva 23 okt.

Levante (vind)

Från Wikipedia
    
Vindar i medelhavsområdet
Levante, alternativt levant, är en ostlig ihållande mycket kraftig vind i medelhavsområdet. Den blåser under perioder med ungefär en veckas längd Vindstyrkan ligger normalt på kuling och uppåt. Under perioder utan Levante förekommer en västlig vind som kallas poniente. Den drivs av lågtryck över Atlanten.
Förekomsten av Levante och Poniente i södra Spanien lockar till sig stora mängder av vindsurfare och kitesurfare, framförallt till den lilla orten Tarifa på spanska fastlandets sydspets.

Ja det här var det som vi upplevde idag, under tävlingen på Villanueva. För de flesta var vinden en vän, för temperaturen höll sig på 30 plus och solen var väldigt stark.
Resultaten på den s.k. 6+6+6-tävlingen  gick verkligen inte att klaga på, döm själva.
 6+6+6 går till på följande sätt: Hål 1 - 6 räknas bästa resultaet i poäng, hål 7 - 12, de 2 bästa och 13 - 18 de tre bästa sammanlagt.
Med den beräkningen så vann laget som innehöll fr. v. Claes-Arne Carlsson, Eva Franzén, Torbjörn Hansson och Marita Jednell. Tillsammans fick de ihop hela 77 poäng.
 Inte så värst långt efter och på andra plats hamnade Lasse Schörling, Louise Andersson, Jane Fernholm och Janne Levin.
Den tappra skaran skrapade ihop 75 poäng tillsammans.

Tredjeplatsen med 71 poäng belades av Christer Jednell, Lillemor Carlsson, Lennart Eriksson och Gunvor Klingdahl Hansson.
För de som är extra observanta så kan några par från de olika prisklasserna kopplas samman: Ettan Classe med trean Lillemor, ettan Marita med trean Christer och tvåan Torbjörn med trean Gunvor. Lustigt sammanträffande!
 

Inga kommentarer: