torsdag 11 december 2014

Omsorg

Jag blir så frustrerad när jag tänker på den usla svenska åldringsvården som man läser om i tidningarna och jämför med vad man ser här i Rota. Med det är inte sagt att det är dåligt överallt, men tidningarna framhåller väl det sämsta.

Jag går varje förmiddag runt i Rota och framförallt när jag går Calle Charko (gågatan) så slås jag av hur många gamla, både som går själva eller tar sig sakta fram med hjälp av att hålla en flicka, (det är uteslutande flickor) under armen. Det är vårdpersonal, det framgår av klädseln. Somliga sitter i rullstol men då går man långsamt så ett samtal kan föras mellan "gamlingarna"
Man är ute ett par timmar i alla fall, så det kan njutas av att titta i skyltfönstren, kanske handla något och sedan ta en kopp kaffe eller annat på en uteservering.
Det här är vad jag vill kalla en meningsfull och värdig tillvaro när man har nått en ålder då det kanske inte är så självklart med att göra vad man gjort tidigare i livet.
Kan man hoppas på de svenska politikerna i framtiden????

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig - vi har många som vill in och jobba varför inte låta dem få stiga fram och praktikjobba. Snälla facket låt dom få lärlingslön / Bengt