söndag 28 juni 2015

Norrland

I stort sett hela somrarna så blir det att vi håller oss hemomkring med lite små utflykter i närområdet. Förutom det obligatoriska "Gotland Runt" blir det sällan några längre utflykter.
Denna sommar har det dock blivit lite annorlunda, för vi vände bilen mot norr och startade resan onsdag morgon med målet Huli, som ligger lite norr om Sundsvall.

 Efter ett antal timmar och med dryga 40 mil i varierande styrka av svensk sommar, d.v.s. REGN, så kommer vi fram till ett oerhört vackert område, samtidigt som regnet slutar och solen tittar fram.
 Platsen vi kommit till heter som tidigare sagts, HULI, vilken ligger 100-tals meter över havet och är den mest gröna platsen jag sett hittills i sommar. Fantastiska hästhagar där hästarna gick ända inpå husknutarna.
 Målet med vår resa var givetvis att träffa goda vänner och i det här vackra huset med ovan nämnda omgivningar och den fantastiska utsikten över milsvida skogar och böljande gröna ängar träffar vi
 paret Gunilla och Harald, som också är gamla Rotaveteraner och finns på plats i södra Spanien år efter år.
 Jag tyckte att den här lilla krabaten var så fin, där den stod i vardagsrummet och såg så nyfiken ut.

 Det här är nog ett av de mest stilfulla hem jag sett, tack vare Gunillas förmåga att se färger och former i en enhet.
 Huset pryddes också av fantastiska handgjorda möbler och så vackert utsirade detaljer man någonsin kan se. Haralds pappa var tidigare möbelsnickare, på den tiden man gjorde allt för hand.
 
Förutom att ha njutit av god vänskap, ett norrländskt klimat, en golfrunda på Timrå Golfklubb, vilken inte var den lättaste banan jag spelat, utan med mina mått mätt ganska svår, för den hade vatten på alla aderton hålen, även om man inte var tvungen att korsa dessa överallt, utan det gick att hamna där ändå.      
Fredag kväll skulle kassan förstärkas med ett besök på Bergsåkers travbana, men som bekant blir det inte alltid som man tänkt sig.  
 
Tack kära Gunilla och Harald för en fantastisk tid hos er och allt vi fått se av edra vackra omgivningar, ätit av er goda mat och mest av allt: njutit av er omtanke och vänskap.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tusen tack själva för att ni tog er tid och kom upp till Norrland! Det var för oss ett nöje att ha er som gäster. Hoppas vi ser er snart igen! Massor av kramar!