fredag 25 december 2015

tradition


 Julafton, solen strålar på sitt allra bästa humör och folk börjar samlas på Costa Ballenas 9-hålsbana för den årliga julaftonstävlingen som är kombinerad med en frågetävling, där det ligger en skriven fråga på varje tee. Det är alltid en lagtävling och lagledaren i varje boll ansvarar för att både frågor och spel noteras.
 Som vanligt är också den här förtjusande tomtan på plats, så man innan start blir försedd med både glögg och olika sorters kakor, varefter tävlingen kan starta.
 Här på terrassen utanför restaurangen samlas man varefter man spelat färdigt, för lite svalkande dryck ock eftersnack med jämförelse av spelresultaten. Mitt lag kom i alla fall på delad andraplats. Frågeresultaten fick vi inte nu, utan det blev till kaffet efter julmiddagen.
 Traditionen säger också att julmiddagen skall vara på La Dolce Vita, jag vet inte för vilket år i ordningen.
                                        Krögarparet Therese och Luca
 Det här julbordet är säkerligen fullt i klass med ett svenskt dito, med allt vad det innefattar, såsom skinka, janssons frestelse, revbensspjäll, köttbullar,olika exotiska sallader, inlagd gurka, sillsallad, ägg med stora räkor och mycket mera gott. Framför allt så hade Helene och John gjort ett alldeles lysande jobb tillsammans med Therese och Luca för att det skulle se så aptitligt ut som möjligt. Jag skulle inte ha velat byta det mot något annat julbord, varken i Sverige eller någon annanstans.
Ursäkta den lite suddiga bilden, men jag kunde inte låta bli att dokumentera hur Therese och Luca dansade i köket.
Tack alla inblandade för en oförglömlig julafton!

Inga kommentarer: