söndag 1 maj 2016

Nostalgi

Detta utspelade sig för 10 år sedan, alltså 2006. Vi var i Rota för  andra eller tredje gången. Vi bodde på Dunas y Luz i en lägenhet högst upp. Den har en stor terrass, så en solig månad var den bra.
Det är antagligen inte sant, men vad jag minns idag så var det alltid  fint väder på den tiden. Jag minns också att vi alltid åt frukost på terrassen.                                                                                           
På den tiden hade man inte möjlighet att spela på olika banor som man har idag, utan man fick lov att välja en bana där man blev medlem. Vårt och de allra flestas val var Golf el Puerto där det här pampiga olivträdet stod utanför klubbhuset, men det togs av någon anledning bort och det blev rätt sterilt och tomt där sedan.             


Här ses Gripsholmsparet Ing-Marie och Classe som var vårt ressällskap på den tiden
Mellan golfrundorna gjorde vi många trevliga utflykter, som t.ex. här till Cadiz, där det var en fröjd att promenera i gränderna och upptäcka alla små affärer och saluhallen samt inte att förglömma alla uteserveringar.
Den här parken ligger i nära anslutning till hamnen i Cadiz. Träden som växer där är helt enormt stora och vackert inramade av diverse fontäner och utsökt fina stenbelagda gångar.
Vi gästspelade ibland på Sherry Golf, där den här Irländska flickan var servitris.
Vi var så fascinerade av alla storkar som byggde sina bon uppe på kraftledningsstolparna. De började sätta bo i början av november varje år och de är fortfarande mäktiga att skåda.
Varje månad korades "månadens golfare" och här lyckades jag vinna den åtråvärda trofén.
Som ni anar så är saknaden efter Rota påtaglig för oss, men det lär nog bli något besök igen, men då som golfgäster.

1 kommentar:

Anonym sa...

Marianne och du var ett tjusigt par även då ser jag.....