torsdag 2 maj 2013

Festival igen

Vi har varit på FERIA i Rota. Det är en tradition som innebär att man firar "prima vera" som är våren. Det är fest och de flesta damer
klär sig i färggranna fantastiskt vackra klänningar, har urtjusiga frisyrer och verkligen visar sig på den vackra sidan.
Vi träffade ett spanskt par, Gracia och Miguel som pratade bra engelska och dom tog med oss på en del ställen som vi aldrig skulle gå till om vi gick ensamma.
Vi blev inbjudna på en privat tillställning i ett av de stora byggnaderna. Där inne var det ett hålligång utan like och jag berättade för vårt värdpar att det här aldrig skulle kunna före-
komma i Sverige. Visst dracks det och dansades ganska mycket men det går inte att hitta någon som beter sig dumt eller blir full som det skulle ha varit i Sverige.

Här gick t.ex. Gracia upp på ett
dansgolv utan att hon kände någon, hon bara kände för att dansa. Musikvolymen kan man ha en del mer att önska av för det var helt omöjligt att föra ett samtal. Jag är glad att vi träffade dessa två spanska människor så att vi kom lite närmare den äkta spanska livsstilen.
Det gick inte att hitta en enda människa som inte var glad och i en härlig feststämning. Jag begriper inte att dom orkar hålla på i fyra dagar och sedan gå till jobbet på den femte.
Marianne som tycker om att dansa blev uppdragen på dansgolvet av Gracia och det tog inte så lång stund innan hon hade kommit in
i flamencotakterna, det lär ju vara svårt nog men hon hade god ledning av vår värdinna.
 

Inga kommentarer: