söndag 2 mars 2014

Carneval

Nu festas det i Rota. Det började med "Andaluciendagen" den 28:e för att sedan följas av en carneval som varar 8 eller 9 dagar och folkmängden här i Rota har mer än fördubblats under denna vecka.
 Det är parader varje dag,men även uppvisningar av allehanda slag och både stora och små är så vackert klädda och ser ut att trivas.
 En dag satt vi i solskenet på läktaren vid "hippo" vilket är en arena avsedd för olika sorters hästaktiviteter. Här är i alla fall en mula med vagn som säkert har någon betydelse som vi inte förstår.
 Titta bara på detta eleganta ekipage som rider ut genon porten där det väntar många andra som skall visas upp. Senoritan rider damsadel, vilket inte är så vanligt.
 Det var också en massa flamencodansande ungdomar som uppträdde i sina fina dresser.
 Förmodligen gjorde underlaget, som var sand, inte rättvisa åt flamencon, som annars dansas på ett hårt golv, för just stampandet visar uttrycket i framförandet.
 Här fick vi också se något imponerand av denna unge man som
 kunde vara någonstans mellan 7 och 10 år. Han hade nog fått lära sig rida innan han kunde gå för han hade en imponerande kontroll över hästen, som han fick att göra precis som han ville.
 Resten av tiden som vi var kvar på platsen gick i hästens tecken.
 Jag kan inte se nog på dessa ståtliga djur som människan behärskar
 till fullo. Därför skulle jag nog vilja säga att hästen är människans bästa vän, inte hunden som uttrycket lyder.
Hur foglig en häst är visar väl detta när man kan klä ut den stackarn så här fasansfullt.

Inga kommentarer: