onsdag 15 oktober 2014

Villanuevatävling

I fredags skulle det ha varit tävling på Sherry Golf och det blev det också.... men efter c:a en och en  halv timme hördes åska på avstånd och det blev ett våldsamt skyfall så tävlingen avbröts när några bara hade spelat 3-4 hål och andra mycket längre.
Jag tog en buggy och åkte runt på banan för att avbryta. Jag hade en ganska ny s.k. smartphone, som visade sig inte vara ett dugg smart eftersom den inte tålde lite regn. Nu är den på väg till återvinningsstationen för att skrotas. Tacka vet jag de gamla Dorotelefonerna som alltid fungerade och man kunde ringa och svara på samtal med.
Nog med klagandet nu, igår hade vi en partävling med bästboll-status och eftersom det var ojämt antal startande så fick ett par gå med en markör, det uppdraget tog jag själv på mig med glädje. Lotten föll så att det blev Sigrid och Rune som fick dras med mig och det skall sägas att vi hade fantastiskt trevligt hela rundan och spelet var som normalt är..både upp och ner. Rune satte i alla fall en birdie, slaget var från c:a 80 meter och gick direkt i hål, snyggt!
 
Det var varmt och skönt med mestadels solsken, så de här damerna njöt säket av tillvaron medan dom väntade in spelarna.                   
 
När så alla började "droppa" in smakade det bra med en iskall öl eller de som var hungriga försåg sig med Villanuevas berömda
 "sandwich club" som verkligen är en god historia.
 
 Det går väl inte att ta fel på att alla verkligen trivdes efter golfen
 
när man samlades vid de små sittgrupperna utanför den trivsamma restaurangen.                                                                                     
Nu till resultatpresentationen: Dagens resultat var helt fantastiska, som t. ex. Valters eget som var hela 42 poäng och då var det inte svårt att gissa att vinnarlaget blev Eleonor och Valter Turesson som vann på 44 poäng. Nu kan man tro att det var Valters 42 och Eleonors 2 poäng som var resultatet, men båda två hade lika poäng på väldigt många hål.                                                                          
 
Andrapristagarna blev det inte helt okända paret Betta och Janne Levin, där förresten Bettan gjorde en prestation som gick hela banan efter sin knäoperation, vi är ju vana att se henne i en buggy.
Paret hade dessutom 42 poäng, grattis bägge två!                          
 
Trdjepriset gick till Norrland, närmare bestämt Skellefteå som representerades av Berith Rönnlund och Tommy Larsson 40 poäng presterade dom tillsammans.
För att sprida ut oss ännu mer geografiskt så hamnade fjärdeplatsen hos paret från Kallfors Gk i Södermanland, Gunvor Klingdahl Hansson och Torbjörn Hansson, också där jättebra spelat.                
 
På plats nr. fem blev det återigen norrländskt genom Rose Marie och Olle Jonsson. deras poäng var också nära 40-strecket. 
 

Här en liten översikt av några glada pristagare

1 kommentar:

ingvar+birgitta sa...

hej perre
smarta telefoner kräver smarta skydd
hälsa marianne

I+B