onsdag 8 oktober 2014

Virgen del Rosario

 Klockan är strax efter 20, efter en dag i strålande solsken och snudd på för varmt att spela golf, så sjunker solen ner bakom horisonten.
 Vid den här tiden börjar folk att gå ut för att intaga en middag eller bara träffa andra. Vi promenerar "gågatan" fram mot vad som kallas "trekanten" ett litet torg med en mysig uteservering där man nästan alltid träffar på någon bekant.
 Den här kvällen var det redan fullsatt vid alla bord, men hjälpsam personal på baren ställde ut fler stolar och vi fick komma närmare varandra så alla fick plats.
Efer någon timme var nog de flesta Playagolfgästerna samlade.
Då kunde man ana musiken på långt håll, för det kom en av dessa otaliga processionerna, man tar alla tillfällen i akt att fira något. Den här dagen firades jungfru Rosario som är ett helgon i Cadiz.
 Det var flera hundra människor i olika dräkter som gick spelande och blåsande i olika instrument och efter dessa musikanter kom man bärande på statyn av "Virgen del Rosario" som var placerad på ett stort flak som bars av ett femtiotal människor som gick med riktiga myrsteg i takt med musiken.
När sedan hela processionen hade passerat så lade sig lugnet över Rota igen, om man nu kan kalla det lugn i en stad som aldrig sover utan det är folkliv i stort sett dygnet runt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi som är nere hos Er på våren kallar det Inte för "Trekanten" utan det är "Kurres Hörna" los P 24