måndag 9 februari 2015

tävlingsdags igen

Februari månads Playagolfscramble gick av stapeln på Sherry Golf
som förvånande nog inte antaget riktigt grön färg ännu. Måhända att
 det beror på att det varit många rätt kalla nätter med temperatur ner-
emot bara någon plusgrad.
 Starten på morgonen är också ganska sval, men efterhand så skalas lager efter lager av kläder av och som synes är det varmt och skönt efter ett tag. Va.... får Inger dra gubbarna uppför backen eller ser det bara så ut?
 Efter ungefär halva rundan idag så började det blåsa upp en ostlig vind som bara tilltog mer och mer i styrka, så kläderna åkte på igen. 
Jag tror att det är den s.k. Levanten som slagit till.
Levante, alternativt levant, är en ostlig ihållande mycket kraftig vind i medelhavsområdet. Den blåser under perioder med ungefär en veckas längd, företrädesvis på sommarhalvåret. Vindstyrkan ligger normalt på kuling och uppåt. Under perioder utan Levante förekommer en västlig vind som kallas poniente. Den drivs av lågtryck över Atlanten.
Förekomsten av Levante och Poniente i södra Spanien lockar till sig stora mängder av vindsurfare och kitesurfare, framförallt till den lilla orten Tarifa på spanska fastlandets sydspets.
 Nåja, det fanns i alla fall de som trotsade vinden och fortsatte som om ingenting hade hänt.
Jag stod och tittade vid det "förhatliga" hål 14, som är ett korthål över vatten och hade kraftig motvind idag. Margareta gjorde ett fantastiskt slag in på green och lade bollen någon meter från flaggan där Björn
puttade först och här står och undrar varför inte birdieputten gick i.
 Efter spelet idag, vi hade startat med shotgunstart, så alla kom in ungefär samtidigt och det dukades upp långbord lite mer i lä än
 vanligt på Sherry. Det ser väl ut som att det inte är alltför kallt i alla
 fall, utan det solades en hel trots blåsten.
 Hmm, undrar hur långt vårt resultat räcker, ser det ut som Leif tänker.
 Flaggan som alltid hissas när vi skall ha prisutdelning, ser ut att ha sett sina bästa dagar, sönderblåst och eländig, men dock så tjänar den sitt syfte, nämligen att hylla våra pristagare.
 Allra överst på prispallen, med ett nästan osannolikt resultat, 63,6 slag netto, hamnade fr. v. Tom Strömberg från Helsingfors, Mona Mattsson av Kungsbacka, Kerstin Axelsson från Göteborg och den gamle nestorn Leif Tapper från Jönköping, GRATTIS!!!!
 Med ett nettoresultat på 65,4 kom dessa Playagolfveteraner, tyvärr fotade lite i motljus, men hyllas skall i alla fall andrapristagarna Gun-Lis Schörling,Ingemar Elmquist, Hans Sjöstedt och Eva Hed.
 66,3 netto räckte till tredjeplatsen idag, det såg följande spelare till:
Åke Johansson, Kerstin Sjöstedt,Inga-Lill Hallberg och Janne Carlsson.
 Fjärdepristagarna heter fr. v: Björn Bäckberg, Jan Karlsson, Margareta Andersson och Mona Jonsson. Deras resultat var 67,5 netto.
Eftersom det var så många startande så var det även ett femtepris, vilket erövrades blott 0,3 slag mer än föregående, men bra spelat säger jag till Gunilla Gisel-Ekdahl, Monika Agemalm, BoGöran Svensson
och den alltid glade Kjell Dufvenberg. Återigen, stort grattis!!!!!!!!!!

Inga kommentarer: