onsdag 1 april 2015

Morgon 1:a april

Det är tidigt på dagen när jag väcker den oerhört morgontrötta lilla ELLEN, som är inneboende hos oss någon vecka när matte och husse besöker det kalla och regniga Sverige över påsken.

 Se hur hon tittar ogillande på oss när hon blir väckt. Nåväl det är bara att gå upp, sträcka på sig och få på sig halsband och koppel.
 Solen kommer snart att gå upp och det är en morgon som känns som den bästa av svenska sommarmorgnarna, varmt och skönt.
 Vi startar vår morgonpromenad på stranden och ännu så är Ellen lite trög att få fart på, men snart så är hon glad och gåvillig och ser ut att gilla läget.
 Vi promenerar bort till det stora hotellet Playa de la Luz och det tar ungefär en halvtimme. Än så länge är det för tidigt att se folk på stranden, men snart så kommer badfolket att flockas på stranden.
 De sista fiskebåtarna avslutar sitt arbete för denna natt och återvänder till den lilla fina fiskehamnen i Rota.
 Solen har nu stigit en bra bit mot den klart blå himlen och sprider en behaglig värme, för snart är det riktigt varmt. Några människor går omkring ute vid de stora reven och plockar upp sjöborrar som
 de sedan lägger upp på dukar vid lite olika platser inne i Rota och säljer till de som förstår sig på att äta den delikatessen, (inte vi)
 Tillbakavägen tog vi på de fantastiska träbroarna som är byggda
 genom Rotas vackra pinjeskog och går c:a 5 kilometer bort.
Broarna är anlagda för alla sorter av motionerande eller bara för att gå och njuta av blomsterprakten och känna dofterna av de olika träden och har man tur kan man dessutom få syn på någon kameleont som det finns i vilt tillstånd här. För att inte tala om alla olika fåglar och deras sång på morgonen. Sammanfattningsvis en härlig morgonpromenad på en timme och tjugo minuter.

4 kommentarer:

ingvar+birgitta sa...

hej på er hurtbullar så duktiga ni är med hundar
och era kroppar
vi sitter inne med ett glas vin och tittar på ett vackert (hmmm) och kraftigt hageloväder

kramar B+I

Anonym sa...

Kom hem igår och noterade 30 graders diff - hemma +2. Även vi är hundvakter till den 12/4 - nöjer oss med en morgonpromenad till postlådan =. 400 m t/r. Gunn o Bengt

Anonym sa...

Vilket fint bildspel från ER i Rota! Vill önska er en riktigt trevlig, god o glad påsk!

Kram / Gu o Ha

Anonym sa...

Tack för fina bilder och trevlig läsning!
Kramar från Stig&Maggan