lördag 2 maj 2015

Feria

Årets "Feria de Prima Vera" i Rota var målet för eftermiddagen den första maj, dagen innan vi lämnar Rota för några månader i Sverige.
 Det är helt fantastiskt hur festliga traditioner hålls vid liv här i Spanien. T.ex. har det hållit på att bygga upp i stort sett ett helt nöjesfält och inget litet sådant, utan helt i storleksordning med vilket nöjesfält som helst i Sverige. Byggnationen har pågått i flera veckor och efter fyra dagars fest för att fira våren så rivs alltihop, mycket imponerande!
 Vackert utsmyckade hästar drog gamla fina vagnar runt i området och det var festdeltagarna som åkte med och fick visa upp sina fina kläder.


 Det var också flamencotävlingar där ungdomar tävlade och domarna som likt let´s dance i Sverige satt och bedömde och gav poäng till ett par som till slut vunnit.
 Alla var så festligt klädda, från de allra minsta till 100-åringar, framförallt damerna hade så vackra kläder.
 På tal om damer med vackra kläder så hade jag som synes svårt att freda mig från alla dessa, så vi fann det bäst att lämna ferian efter en timme.
 Precis intill där vi bor finns en restaurang som heter "LA PERGOLA"
Varje dag har vi gått förbi den på väg till alla våra göranden och aktiviteter, hälsat på ägaren och fortsatt förbi.
I går gick vi äntligen till den restaurangen med våra vänner Kerstin och Tommy, som också är klubbkamrater i Gripsholms golfklubb.
Döm om vår förvåning när det gällde  maten - den var bland den bästa som vi ätit, jämfört med alla andra restauranger i Rota.
Tack alla som vi träffat under den här säsongen, okt - maj 2014/15 vi hoppas verkligen att vi träffas igen här i den trivsamma lilla staden ROTA.

2 kommentarer:

Johnny Söderberg sa...

Trevlig hemresa. :)

Anonym sa...

Ser farm emot ditt framträdande i en "Lets dance - Flamencotävling" Gunn o Bengt